Over Moulin de Rahier

…voor mooie overnachtingen in de hoge Ardennen’

de Amblève -  de AmerIn het stroomgebied van de Amblève (de Amer in het Nederlands) vindt men de vallei van de Lienne. Een mooi, steil dal met echte natuur: rotsen, eeuwenoude bomen en kleine weiden. Door dit ravijn stroomt een kleine rivier, de Lienne. Talloze beekjes en stroompjes voeden deze rivier. Een ervan is de Liris. Daar waar de Liris in de Lienne uitmondt, staat een voormalige herberg, niet ver van de ruïne van een oude watermolen: Moulin de Rahier

Moulin de Rahier is ook de naam van één van de 54 kerkdorpjes en gehuchten die samen de gemeente Stoumont vormen.

Een uitgestrekte groene gemeente waar slechts 3000 mensen wonen.

De herberg is getransformeerd tot een landelijke Bed and Breakfast of Chambres d’hôtes, zoals de inwoners van de Ardennen zeggen. Op het kruispunt van weilanden, bossen, wandelpaden, beekjes en weggetjes vindt u hier rust. Ook voor degenen die actief willen bezig zijn, zijn er diverse mogelijkheden: fietsen, wandelen, tourtochtjes maken.

In onze moderne gastenkamers met veel comfort kunt u heerlijk ontspannen en op uzelf zijn. Daarnaast kunt u ’s avonds een goed glas drinken en een gezonde maaltijd nuttigen in een ontspannen sfeer.

Moulin de Rahier ChambresVanaf Utrecht is Moulin de Rahier al in 2,5 uur bereikbaar! Luik ligt op een klein half uurtje rijden, evenals Malmedy. Stavelot en talloze andere stadjes zijn zelfs nog dichterbij.

Mieke en John heten u van harte welkom in Moulin de Rahier, weg van het jachtige bestaan.

Er bestaat nog tijd en die is voor u!