Vallei van de Lienne

Soms smal, rotsachtig en steil, een ravijn bijna.

wandelenOnze Bed & Breakfast ligt aan een kruispunt van weggetjes, paden, beekjes en wildroutes midden in de vallei van de Lienne. Al die weggetjes liepen van oudsher naar de oude watermolen met bijbehorende brug over de rivier.

De geschiedenis heeft van deze Vallée de la Lienne ’een wonderlijk samenraapsel gemaakt van oude dorpjes, vergeten (kleinschalige) mijnbouw en schilderachtige natuur. Bossen worden afgewisseld met kleine weilanden en talloze beekjes en stroompjes vallen van de steile hellingen omlaag tot zij de Lienne bereikt hebben. Grote leisteenformaties rijzen op vanaf de oevers van de rivier, begroeid met mos, bloemen en bomen.

De vallei is rijk aan uitgestrekte, beschermde natuurgebieden. Als u geluk hebt en een beetje geduld, kunt u dan ook kennismaken met bijna het hele gamma van de fauna in de Ardennen: herten, reeën, zwijnen, bevers en dassen. Talloze wandelpaden doorkruisen de vallei.

Vallei van de Lienne - Uitzicht Soms is de vallei smal, rotsachtig en steil, een ravijn bijna. Een andere keer breed met mooie glooiingen en doorkijkjes naar eeuwenoude boerderijen. Tijdens wandelingen moet er soms stevig geklommen worden, maar de beloning is steevast een magnifiek uitzicht!