Wat is er doen?

Uitstapjes in de omgeving van Moulin de Rahier.

Grand RandonnéesMoulin de Rahier ligt op de route van verschillende Grand Randonnées, de bekende lange afstandwandelingen, aangegeven met rood-witte markeringen. We hebben volop kaarten en folders voor u. Neem wel goede wandelschoenen of laarzen mee!

Plopsa CooVoor mensen met kleine kinderen is er Plopsa Coo: een vriendelijk, kleinschalig pretparkje op slechts 15 km van Rahier, aan de voet van de beroemde watervallen van Coo. Naast dit park begint ook een mooie kanotocht. U kunt daar kano’s huren. Na afloop wordt u met een minibusje teruggebracht naar uw auto.

Stavelot, de voormalige abdijStavelot, de voormalige abdijEen bezoek aan het historische stadje Stavelot mag zeker niet ontbreken. U kunt daar een zeer onderhoudende rondgang houden door het museum, ingericht in de voormalige abdij. Een verrassende combinatie van de geschiedenis van deze abdij en die van het nabijgelegen circuit van Spa-Francorchamps.

De ‘echte Ardennen’Natuurlijk bent u niet in de ‘echte Ardennen’ geweest zonder een bezoek aan het oude, mondaine Spa. Naast een verkwikkend thermaal bad, kunt u ook een bezoekje brengen aan het Casino. In dezelfde zaal te staan waar Tsaar Peter de Grote eind 17e eeuw nog een gokje heeft gewaagd, is toch een ware belevenis.
U kunt ook een kijkje nemen in het bezoekerscentrum van één van de bronnen (Spa Reine, Spa Marie Henriëtte of Spa Barisart) of de eeuwige concurrent: ‘Chaud Fontaine’. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat het water compleet
met koolzuur uit de diepten borrelt!

StedenVoor wat meer stedelijke gezelligheid zijn Aywaille en Malmedy sterk aan te raden.

KristalfabriekIn de kristalfabriek van Val Saint Lambert (nabij Luik) kunt u de kunst van handgemaakt kristal bewonderen.

Bier brouwerijtjesOf toch liever een bezoek aan één van de tientallen brouwerijtjes in de omgeving om een echt Belgisch biertje te proeven?